carlsen_image

Magnus Carlsen är nuvarande världsmästaren i schack och den spelare som har högst Elo-rating av alla genom historien. Hans rating den andra maj 2014 var 2882 vilket är den högsta noteringen. Magnus Carlsen hade en väldigt aggressiv och attackerande approach som yngre, men han är idag känd för att vara extremt versatil. Han blev världsmästare 2013 när han vann över Viswanathan Anand när de gjorde upp om titeln. Carslen och Anand kommer även göra upp om titeln 2014.

Magnus Carlsen blev en Grand Master blott 13 år gammal. Det är bara två andra spelare som blev Grand Masters vid yngre ålder. Carlsen blev känd som 13-åring inte enbart för att han blev en Grand Master, utan även för att han vann mot den gamla världsmästaren och Anatolij Karpov. Han spelade även lika mot Garry Kasparov som några år senare skulle bli Carlsens tränare.

Carlsen har haft en spikrak karriär och är idag en stor profil i sitt hemland Norge. Han har också varit väldigt framgångsrik när det gäller att dra kommersiell nytta av sitt kändisskap. Han har gjort en hel del modelljobb och har flera sponsorsavtal.